Services – Apotheek Sterrenburg – Dordrecht

Services

In Apotheek Sterrenburg werken de beste farmaceutische experts. U krijgt daarom in onze apotheek altijd een persoonlijk advies over de medicijnen, hulpmiddelen en zelfzorgproducten die u gebruikt.
Ons team is goed opgeleid en volgt regelmatig nascholingen zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Wij staan graag voor u klaar!

Bent u bekend met onze services?

Bezorgservice

Wilt u uw medicijnen en/of hulpmiddelen thuis laten bezorgen? Dat kan via onze gratis bezorgservice. Het is dan wel goed om op de hoogte te zijn van de ‘spelregels’ rond deze service.

Om bezorgen voor u en voor ons gemakkelijk en betaalbaar te houden, is de werkwijze als volgt:

  • Wij bezorgen elke werkdag vanaf 10 uur tot ongeveer 18 uur. De bezorgroute is afhankelijk van het aanbod, waardoor er geen afspraak over bezorgtijden kan worden gemaakt.
  • Wordt er niet open gedaan als wij komen bezorgen, dan wordt uw pakket mee teruggenomen naar de apotheek (als er geen andere afspraken zijn gemaakt). Wilt u dit pakket opnieuw laten bezorgen, dan worden hiervoor bezorgkosten in rekening gebracht. We moeten dan namelijk nog een keer gaan rijden.
  • In de wijk Sterrenburg m.u.v. de -Burgen en -Steinen, bezorgen wij standaard iedere werkdag. Woont u buiten Sterrenburg of in de -Burgen of -Steinen, dan komen wij voor uw chronische medicatie niet iedere dag in uw wijk.

Postcode 3328 de -Burgen en -Steinen:  Dinsdag en woensdag

Postcode 3311, 3312, 3313 en 3314:             Maandag en donderdag

Postcode 3316 en 3317:                                    Dinsdag en vrijdag

Postcode 3315, 3319 en 3329:                       Woensdag

Krijgt u een nieuw geneesmiddel voorgeschreven, dan komen we dit wel dezelfde dag nog bij u thuisbezorgen. Ook al woont u buiten de wijk Sterrenburg.

  • Als wij beschikken over uw 06-nummer en/of uw e-mailadres, krijgt u via SMS of mail een bericht wanneer uw pakket bezorgd zal worden.
  • Als u een (standaard) alternatief afleveradres wilt doorgeven, dan kunt u dit aan ons laten weten. Tevens is het mogelijk om uw pakket via de brievenbus te laten bezorgen, indien u niet thuis bent. Dit wordt uitsluitend gedaan, indien u hiervoor een brievenbusverklaring heeft getekend.

24-uurs afhaalautomaat

Wij beschikken ook over een afhaalkluis voor geneesmiddelen. Zo kunt u op het moment dat het u het beste uitkomt uw geneesmiddelen bij ons ophalen. En u hoeft niet te wachten! Dat is het gemak van onze afhaalkluis.

Wilt u gebruik maken van deze service: geef dit aan ons door. Zodra uw geneesmiddelen klaar liggen ontvangt u van ons per SMS of mail een 6-cijferige PIN-code, waarmee u uw medicijnen uit de kluis binnen 3 dagen kunt afhalen.

Let op: de afhaalkluis bevat helaas geen koelkastgedeelte en te grote dozen passen er ook niet in. Krijgt u medicijnen voor de eerste keer, dan kunnen deze ook niet via de afhaalkluis afgehaald worden.

Herhaalservice

Wanneer u chronisch medicatie gebruikt, kunt u gebruik maken van onze herhaalservice. Onze assistentes zorgen dat de nieuwe medicatie altijd op tijd voor u klaarstaat, zodat u nooit zonder medicijnen zit.

U schrijft zich éénmalig in voor de herhaalservice. De assistentes nemen dan alle medicijnen die u met regelmaat gebruikt op in de herhaalservice. U krijgt dan automatisch bericht wanneer uw nieuwe medicatie klaar staat om opgehaald te worden.

U hoeft hierdoor geen recepten meer aan te vragen bij uw huisarts. Indien u uw medicatie voorgeschreven krijgt door een andere behandelaar dan uw huisarts in Dordrecht, dan hanteren wij een ander werkwijze. Wij maken dan gebruik van herhaalrecepten (bij voorkeur jaarrecepten). Indien uw herhaalrecept is verlopen, dient u zelf een nieuw herhaalrecept aan te vragen bij uw behandelaar.

Wilt u zich inschrijven voor de herhaalservice? Dan kunt u onderstaand formulier invullen en bij ons inleveren.

Inschrijfformulier herhaalservice

 

Medicatierol

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt, heeft u vaak een hele voorraad aan doosjes in huis. Het is echt niet verwonderlijk als u soms het overzicht kwijtraakt. Om toch uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheid in te nemen, is de Medicatierol, ook wel Baxterrol genoemd, misschien voor u een praktische oplossing. De rol bestaat uit zakjes waarin per tijdstip uw medicijnen zijn verpakt. Op ieder zakje staat welke medicijnen erin zitten, hoe deze eruit zien en wanneer u deze moet innemen. Op dat tijdstip scheurt u het zakje van de rol en kunt u uw medicijnen innemen.
Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neem dan gerust contact met ons op!

Medicatiebeoordeling

Gedurende de jaren gaat men vaak steeds meer geneesmiddelen gebruiken. Om te voorkomen dat u onnodig veel medicatie krijgt, of juist niet de medicatie gebruikt die u zou moeten hebben, willen wij een extra controle van uw geneesmiddelengebruik uitvoeren. Dit doen we in samenwerking met uw behandelaar(s). Samen met u kijken we of u nog de juiste medicijnen gebruikt, in de juiste hoeveelheden en bespreken we uw wensen en ervaringen. Zo maken we uw medicijngebruik zo makkelijk mogelijk en voorkomen we problemen. Interesse? Neem gerust contact op en vraag of u in aanmerking komt.